„Elefantul a născut o muscă moartă”: Alexandr Slusari critică remanierile guvernamentale anunțate de Dorin Recean

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, a lansat critici acerbe la adresa remanierilor guvernamentale recente anunțate de premierul Dorin Recean. Într-o recentă postare, Slusari a calificat schimbările drept inutile și o ratată oportunitate de a crea un front proeuropean puternic înaintea alegerilor parlamentare.

„Elefantul a născut o muscă moartă. Aceasta este, după mine, senzația generală a majorității societății după așa-zisele remanieri. Este absolut clar că aceste schimbări de tip шило на мыло au fost făcute de Recean cu Bolea și ele au drept scop să nu schimbe nimic și să nu permită oamenilor noi să vadă ce s-a întâmplat în anumite ministere, precum și să schimbe anumite politici”, a declarat Slusari.

El acuză guvernarea că prioritizează menținerea propriilor interese în detrimentul cetățenilor.

„Băieții, sub paravanul doamnei Sandu, au gustat din plin din paharul puterii și lor li se rupe de mesajele alegătorilor, de provocările momentului și de soarta țării”, a adăugat acesta.

Slusari consideră că decizia premierului de a continua fără consultări largi a fost o greșeală strategică majoră.

„Ieri a fost o zi tragică. A fost ratată ocazia creării unei coaliții largi a forțelor proeuropene ca bază pentru un front comun în ajunul unui scrutin parlamentar decisiv. A fost pierdută posibilitatea consolidării fracțiunii de guvernare în Parlament, unde foarte mulți deputați, fie și cu întârziere, au auzit mesajul oamenilor din teritoriu și au vrut cu totul altceva. Însă prim-ministrul a mers ca tancul, atât peste ei, cât și peste doamna președintă”, a spus Slusari.

Alexandr Slusari avertizează că răspunderea pentru aceste remanieri ineficiente va cădea pe umerii Maiei Sandu și ai partidului de guvernare PAS.

„Doamna Președintă a promis schimbări reale și în mare parte a fost credibilă. Răsplată vor primi șefa statului și deputații partidului de guvernare. Domnul Recean, cel mai probabil, când va fi o criză majoră, se va ascunde în umbră, așa cum s-a întâmplat în 2015, când Plahotniuc a pornit procesul capturării definitive a țării. Dar cel mai grav este ca cea mai scumpă nota de plată poate achita în aceasta perioada Republica Moldova, care va rata ultima șansa integrării europene cu capul sus.”, a subliniat acesta.
Total
0
Shares
Previous Article

Critici și propuneri. Liderul CUB, Igor Munteanu, declarații după consultările cu președinta Maia Sandu

Next Article

"Bolea a avut grijă pe cine să pună în locul lui". Stefanco, DEZAMĂGIT de remanieri