Modernizarea școlilor din Chișinău și suburbiile municipiului: Proiecte ambițioase pentru educație

Primăria Generală a municipiului Chișinău, sub conducerea primarului Ion Ceban, continuă să investească semnificativ în modernizarea și eficientizarea condițiilor de studiu din școlile din Chișinău și suburbiile acestuia.

Gimnaziul nr. 68 din Dobrogea

Una dintre investițiile recente vizează Gimnaziul nr. 68 din satul Dobrogea, unde învață aproape 300 de elevi. Proiectul, în valoare de 3 milioane de lei, este finanțat de Primăria Chișinău și Primăria Sîngera. Lucrările includ renovarea pereților exteriori, a intrării centrale și a holului de la etajul întâi, precum și amenajarea teritoriului gimnaziului. Anterior, în cadrul unui efort comun al municipalității și administrației locale, acoperișul gimnaziului a fost reparat și s-a construit un teren de sport modern, cu costuri totale de 2,7 milioane de lei.

Liceul Teoretic „Al. cel Bun” din Sîngera

Un alt proiect important este în desfășurare la Liceul Teoretic „Al. cel Bun” din Sîngera, unde învață peste 1400 de elevi. Aici, se lucrează la repararea peretelui pentru a stopa inundațiile în curtea și subsolul școlii. Acest proiect are o valoare totală de 2 milioane de lei, finanțată din bugetul local și municipal.

Investiții Extinse în Suburbii

În ultimii ani, aproape 200 de proiecte de dezvoltare a infrastructurii edilitare au fost implementate cu sprijinul Primăriei Chișinău în cele 18 suburbii ale municipiului. Aceste proiecte includ construcția grădinițelor, reparația și extinderea școlilor, renovarea și modernizarea drumurilor, construcția rețelelor de apă și canalizare, a infrastructurii sportive și de agrement, precum și modernizarea transportului public. Investițiile din bugetul municipal au depășit 700 de milioane de lei.

Primăria Chișinău continuă aceste proiecte investiționale comune în suburbii și în acest an, cu un buget prevăzut de 170 de milioane de lei. Aceasta este o dovadă a angajamentului constant al administrației locale pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a calității vieții locuitorilor.

Total
0
Shares
Previous Article

VIDEO // Elena Vorotneac, profesoară: „Este esențial ca statutul și prestigiul cadrelor didactice să fie ridicate la nivelul colegilor din UE, unde profesorii sunt respectați, au salarii decente și sunt considerați autorități morale”

Next Article

Alegătorii își pot declara noul loc de ședere